Emoțiile la cea de a doua sarcină

Întotdeauna mi-am dorit să am doi copii, nu aveam prea mari preferințe legat de sexul lor, însă am știut că vreau să fie doi și iată că deja pot număra clipele până îl voi cunoaște pe al doilea…o fetiță.

Pe parcursul sarcinii am primit întrebări despre cum se resimt emoțiile de această dată având în vedere că am mai trecut o dată prin această experiență și stiu la ce să mă aștept. Ei bine, pot să vă spun sincer că emoțiile sunt la fel de intense, poate pe unele dintre ele le-am resimțit un pic mai tare tocmai pentru că știam ce ar trebui să se întâmple.

Dar hai să le luam pe rand 😊

Primirea veștii că o să am un bebe

Bebe doi s-a lăsat un pic așteptat și recunosc că vestea venirii lui m-a surprins cu adevărat întrucât s-a întâmplat când mă așteptam mai puțin. A fost un sentiment amestecat de bucurie maximă și în același timp îmi era teamă să nu se întâmple ceva rău care să îmi taie creanga de sub picioare. Până la reconfirmare eram foarte fericită, însă îmi era teamă să mă bucur prea tare pentru a nu se întâmpla ceva neplăcut.

Prima ecografie

Prima ecografie de sarcină a fost acum aproape 8 ani, însă mi-o aduc aminte ca și cum ar fi fost acum câteva luni. Deși știam cum urmează să decurgă lucrurile, am fost extrem de nerăbdătoare să aud bătăile inimii noului îngeraș, iar când a venit momentul mult așteptat am simțit cum m-a trecut un fior, de parcă experimentam prima dată această senzație.

Primele investigații

În această parte a sarcinii pot spune că am resimțit sentimente de teamă și grijă mai mari decât la primul bebe. De la prima sarcină și până acum am aflat despre o groază de riscuri care pot să apară, am citit o grămadă de articole cu bebeluși cu probleme, iar pe de altă parte eu nu am întinerit așa că lista riscurilor care mi-au zdruncinat emoțiile a fost mai mare.

Primele miscari

Dacă la primul bebe am simțit primele furnicături în stomac pe la 16 săptămâni și nu eram sigură dacă sunt sau nu generate de bebe, al doilea bebe și-a făcut simțită prezența pe la 14 săptămâni și am știut din primele clipe despre ce este vorba.

La al doilea bebe am fost pregătită să simt furnicăturile și am fost mai atentă la fiecare chiorlăit de mațe ca nu cumva să le confund cu vreo tumbă a bebelușului și să pierd momentul. Bucuria a fost de nedescris în momentul în care am simțit cu adevărat că un suflețel crește în burtica mea.

De data aceasta am experiementat chiar și ceva nou: sughițul bebelușului, Mi s-a părut foarte interesant întrucît nu a fost doar o mișcare neindetificată, în momentul acela știam exact ce face 😊

Nașterea

Urmează să se întâmple în scurt timp și parcă nu îmi vine să cred că mai este așa puțin. Deși voi naște în acelați mod ca prima dată, am ceva mai multe emoții pentru că de această dată știu la ce să mă aștept. Va fi greu câteva ore, însă nimic nu se compară cu bucuria nemărginită de a-ți ține bebelușul la piept pentru prima dată.

Tu cum ai resimțit emoțiile la a doua sarcină?

Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *