Roma

Choose to be happy

Așa cum s-a mai zis, Roma este un oraș care te suprinde la fiecare colț de stradă cu o bucată de istorie care abia așteaptă să fie descoperită și readusă la viață, iar aceste lucruri învăluie orașul într-un aer minunat de care cu greu te reusești să te desparți.

Iată ce am făcut noi în Roma:

Prima zi:

  • Colosseum

Am ales să vizităm Colosseum-ul cu un ghid și am avut parte de cel mai bun. Doamna era extrem de pricepută în a spune povestea acestui loc interesant și avea niște cărți șabloane cu care reconstituia cu ușurință cladirea originală.

Colosseum-ul a fost construit cu scopul de a organiza evenimente care să distreze oamenii imperiului roman, iar luptele care se desfășurau în arenă atrăgeau mulți oameni. Acestea începeau cu lupte între animale, de obicei animale exotice care erau aduse din diferite colțuri ale lumii (inclusiv girafe), continuau cu lupte între animale feroce și gladiatori, iar la final erau cele mai așteptate momente: vestitele lupte între gladiatori.

Această construcție a fost ridicată în formă de oval astfel încât să aibă loc mai mulți spectatori, adică aproximativ 5000 de oameni, iar toată zona destinată spectatorilor era acoperită cu marmură. La mijlocul uneia dintre părțile laterale ale arenei, era zona special amenajată pentru conducător și persoanele de o importanță sporită. Această zonă făcea legatura cu castelul printr-un tunel subteran, asftel că venirea și plecarea era realizată cu ușurință.

Scena pe care erau realizate luptele era făcută din lemn și acoperită cu nisip care avea scopul să absoarbă sângele lăsat pe scenă și mirosul emanat de acesta. Sub scenă erau tunelele în care erau ținute animalele sălbatice ce urmau să fie aduse în centrul spectacolului, dar și gladiatorii.

Choose to be happy - Colosseum exterior Roma

Choose to be happy - Colosseum interior Roma

  • Fontana di Trevi

Are o înălțime de aproximativ 26 de metri, o lungime de 49 de metri și este ornată cu statui grațioase în stil baroc. Noaptea toate aceste sculpturi sunt luminate, iar modul în care lumina se reflectă în apa limpede este cu adevărat minunat.

Choose to be happy - Fontana di Trevi Roma

A doua zi:

  • Palladine Hill si Forumul Roman

Și aici am ales să mergem însoțiți de un ghid care ne-a spus pe larg povestea acestui loc, captându-ne atenția minute în șir. Forumul Roman reprezenta cetatea Romei, unde a locuit primul împărat roman, iar la apogeu locuiau aproximatriv 1,5 milioane de locuitori. Cei bogați aveau case în mijloc, iar cei săraci locuiau în apartamente în clădiri care ajungeau până la 12 etaje. În jurul clădirilor erau amplasate magazinele care deserveau cetatea, iar în interiorul cetății se aflau senatul și forumul roman care avea rolul de a colecta taxe, dar și alte entități importante ale imperiului.

Cetatea era înconjurată de 36 de arcade care aveau rolul de a marca marile victorii ale imperiului, însă soldații nu aveau voie să intre pentru a evita riscul cuceririi cetății de către aceștia. În prezent cel mai important arc rămas în picioare este Arcul lui Constantin. Acesta are o înălțime de 21 de metri, o lățime de 25.9 și 7.4 adâncime.

Choose to be happy - Arcul lui Constantin Roma

  • Piața Venezia

Situată în centrul orașului, Piața Venezia este un loc foarte cunoscut prin care cu siguranță vei trece pentru a ajunge către diferite zone de atracție ale Romei.

Choose to be happy - Piata Venetia Roma

  • Monumentul Național Vittorio Emanuele II

Este situat chiar în Piața Veneția și este construit în onoarea lui Vittorio Emanuele II, primul rege al Italiei unificate. Monumentul este decorat cu marmură albă, coloane, fântâni, sculpturi, iar în mijloc este statuia ecvestră a lui Vittorio Emanuele II. Acoperișul este deschis publicului, iar de acolo poți admira o panorama a orașului.

Choose to be happy - Monumentul Vittorio Emanuele Roma

  • Columna lui Traian

Columna lui Traian se află în Forumul lui Traian și este un monument construit în cinstea victoriilor împăratului roman în războaiele dacice. Aceasta are 30 de metri înălțime și este decorată cu marmură pe care sunt sculptate scene artistice despre etapele răzoaielor.

Choose to be happy - Columna lui Traian Roma

  • Muzeul de ceară de la Roma

Acest obiectiv nu era pe lista noastră, dar plimbându-ne prin oraș am trecut întâmplător prin fața lui și ni s-a părut o idee bună să îi facem o vizită. Locul nu este mare, dar avea destule figurine pe care le-am putut admira și cu care am putut face poze în diferite ipostaze.

Choose to be happy - Muzeul de ceara Roma 2

Choose to be happy - Muzeul de ceara Roma

  • Time Travel

Este un fel de cinema în care este proiectat un filmuleț cu istoria Romei folosind efecte 5D. Nouă ni s-a părut foarte interesant, iar cel mic a fost fascinat de efecte și poveste.

Choose to be happy - Time Travel Roma

·        Pantheon

Pantheonul a fost inițial construit ca un templu pentru toti zeii, însă în prezent este o biserică creștină. Clădirea este circulară, ornată cu granit și coloane și este cel mai mare dorm nearmat din lume.

Choose to be happy - Pantheon Roma

·        Piata del popolo

Este un loc reprenzentativ în istoria Romei, care lega Roma de coasta de nord. De asemenea era folosit ca loc de adunare al pelerinilor care veneau să viziteze biserica Santa Maria del Popolo. Deasupra piațetei se regăsește o platformă care este transformată în parc de pe care o panoramă a Romei așteaptă să fie descoperită.

Choose to be happy - Piazza del Popolo Roma

Choose to be happy - Panorama Roma de langa Piazza del Popolo

Roma este orașul în care vei găsi lucruri de admirat, indiferent în ce zona a orașului te vei hotărî să te îndrepți. Fie că ești dornic să vizitezi, că ești pasionat de istorie, că îți place să te plimbi pe străzile orașului sau să faci plajă, aceasta este destinația de vacanță în care vei putea îmbina tot ce îți dorești.

Choose to be happy!

 

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *