Nunta mea cu tema călătorii

Buchet de mireasa din hartie - Choose to be happy

L-ai cunoscut, îți explodează fluturi în stomac de fiecare dată când il revezi așa că ați hotărât să faceți acel pas important pentru a începe călătoria vieții în doi în mod oficial: căsătoria. Planificarea este un lucru important deoarece totul trebuie să fie învăluit de magie. Începeți să visați cu ochii deschiși la toate detaliile, iar pas cu pas petrecerea nunții va deveni o amintire de neuitat.

Noi suntem mereu cu gândul la călătorii și la lucrurile acelea de o frumusețe de nedescris care ne așteaptă în locuri nebănuite așa că atunci când am hotărât să organizăm petrecerea am zis că această temă ni se potrivește perfect. Nu aveam o idee exactă despre cum va arata decorarea petrecerii în acest sens, însă pas cu pas am construit detaliile și am ajuns la lucruri mai frumoase decât am fi sperat. Am fost tare norocoși că pe parcurs am întâlnit persoane profi care au avut rabdare cu noi și au venit în întâmpinarea noastră cu idei minunate.

Iată mai jos o listă cu obiectele cu tema călătorii pe care le-am ales și cine ne-a ajutat la confecționarea lor:

 • Invitații

După alegerea localului, a nașilor și a bisericii vine acel moment în care poți începe să te gândești la invitații. Textul trebuie să vă reprezinte întrucât este mesajul vostru către persoanele care vă vor fi alături în aceste momente frumoase, însă nici design-ul nu trebuie omis. Alegând tema călătorii, noi am optat pentru niște invitații împachetate într-o mică valiză de carton care au fost de mare efect. Am ales ca asamblarea să fie făcută de companie și deși forma finală era un pic pretențioasă la transport, le-am primit în formă foarte bună. Invitațiile pot fi vizualizate aici.

Invitatie nunta tip valiza - Choose to be happy

 • Lumânările

Știam de la început că vom alege lumânări simple și scurte, iar când le-am descoperit pe cele create de Magia Lumânărilor ne-am îndrăgostit efectiv de ele. Am avut posibilitatea să le personalizăm prin aplicarea unor elemente de călătorii din ceară, să îmbinăm culori și decorațiuni, dar și să le inscripționăm cu numele noastre. Creativitatea, seriozitatea și profesionalismul celor de la Magia Lumânărilor ne-au impresionat într-un mod foarte plăcut. Colecțiile de lumânări pot fi descoperite aici.

Lumanari nunta cu elemente travel - Choose to be happy

 • Buchetul

Buchetul de mireasă a fost perfect, nici că puteam să îmi doresc ceva mai frumos. Am stabilit de la început că nu va avea flori naturale și că voi alege o variantă care să se păstreze în timp. După ce am oscilat între fetru, nasturi și mătase am ales varianta florilor din hârtie. Acesta a fost din trandafiri crem, iar pentru a-l încadra în tema nunții am adăugat și trandafiri din hârtie de hartă. Elida a fost cea care a creat acest buchet minunat și a avut grijă să îi adauge și elemente care să îl transforme într-un buchet foarte elegant și de efect, cum ar fi perluțe și fundiță din satin. Efectiv ador acest buchet.

Creațiile minunate ale Elidei pot fi vizualizate aici.

Buchet de mireasa din hartie - Choose to be happy

Buchet de mireasa din hartie - Choose to be happy 2

 • Meniuri, place cards, numere masa și opis

Pentru a integra și decorul sălii în tema călătoriilor, am personalizat fiecare masă cu meniuri și numere de masă cu un oraș pe care noi deja l-am vizitat sau pe care îl avem pe wishlist. Opis-ul a avut ca design de fundal harta lumiii, iar pe el erau așezate orașele în care erau cazați invitații noștri. Place card-urile au avut ca temă ”Live, Love, Travel”, un moto găsit de Save The Date care ni s-a potrivit ca o mănușă. Colecțiile Save The Date pot fi accesate aici.

Aranjare masa - Choose to be happy

Numere de masa si meniuri travel - Choose to be happy

Meniuri travel - Choose to be happy

 • Mărturii foreverafter

Îmbinând utilul cu plăcutul, dar păstrând în același timp tema nunții, am ales ca mărturii de nuntă ciocolatele cu mentă de la Foreverafter. Pentru design-ul ambalajului au fost foarte flexibili au păstrat motto-ul petrecerii noastre ”Live, Love, Travel”. Site-ul lor îl găsești aici.

Marturii live love travel - Choose to be happy

 • Paharele mirilor și nașilor

Pentru pahare am apelat la ajutorul Ancăi, o pictoriță foarte talentată care a reușit să vină în întâmpinarea noastră cu un model exact pe sufletul nostru. Pentru fiecare pahar a folosit culori diferite, însă a păstrat tematica. Ne-am gândit că și cel mic ar fi fericit să aibă paharul său, așa că Anca a avut grijă să adapteze mărimea paharului special pentru el, dar și să îl personalizeze. Paharele sunt tratate cu o soluție specială și se pot spăla și la mașina de spălat vase. Deși am avut câteva emoții cu transportul, paherele au fost împachetate cu multă grijă și au ajuns în perfectă stare la noi. O poți găsi aici pe Anca și poți vizualiza și alte lucrări.

Pahare miri pictate manual - Choose to be happy

Pahare miri pictate manual cu harta lumii- Choose to be happy

 • Butoni și insignă cu harta lumii

Întrucât eu aveam buchetul cu flori făcute din harta lumii, am decis ca și băieții să poarte ceva similar. Astfel că mirele a avut butoni cu harta lumii, iar cel mic o insignă cu același motiv care s-au potrivit la fix cu costumele lor și au fost de mare efect. Accesoriile le-am comandat de pe Aliexpress, butonii de aici, iar insigna de aici, însă ne-am luat marja de timp necesară întrucât produsele se livrează în maxim 60 de zile.

Butoni si insigna travel - Choose to be happy

Butoni world map - Choose to be happy

 • Candy bar

Înainte de nuntă am fost la un târg de nunți să căutăm verighete și nu am găsit, în schimb am descoperit dulciurile delicioase într-un decor de poveste al celor de la etorturi.ro. Standul era decorat cu povestea lui ”Alice în țara minunilor” și alte elemente frumos îmbinate. În momentul în care am fost invitați la degustare, am știut că ei ne vor decora candy bar-ul. După ce ne-am sfăuit, am ales pachetul potrivit pentru evenimentul nostru, dar și elementele cheie care vor decora prăjiturile. Așa a apărut colțul dulce cu diverse delicii îmbinând diferite elemente care să te ducă cu gândul într-o călătorie.

Cand bar travel - Choose to be happy

 • Tort

Cu gândul la călătorii am fost și atunci când am ales designul tortului de nuntă, însă nu am vrut să renunțăm la eleganță. Valiza în culori calde s-a îmbinat perfect cu decorațiunile în formă de trandafiri dându-i farmecul dorit. O avalanșă de gusturi de mousse de ciocolată albă, ciocolată cu lapte și căpșuni, într-un blat perfect însiropat îți trezeau toate simțurile atunci când se întâlneau cu papilele gustative. Îmi plouă în gură acum când îmi amintesc. Alina Filip este cea care ne ajută cu torturi pentru ocaziile speciale, iar tortul nunții a fost și el într-adevăr special. Pentru a contacta pe Alina și a te delecta cu albumele ei poți da click aici.

Tort valiza - Choose to be happy

 • Cutie bani

Pentru cutia de bani am ales o cutie simplă cu elemente travel de la Jumbo, dar care poate fi refolosită și ulterior pentru depozitare.

Cutie bani world travel - Choose to be happy

 • Cutia cu sfaturi

O idee interesantă pe care am întâlnit-o în perioada în care ne-am ocupat de pregătirile de nuntă este cutia cu sfaturi. Astfel fiecare invitat a fost rugat să ne dea un sfat pentru o căsătorie de 100 de ani sau să ne indice o destinație de vacanță de neuitat. Oamenii au fost foarte receptivi și inventivi astfel că am primit o multitudine de urări, dar și mesaje haioase.

Mesaj pentru sfaturi - Choose to be happy

 • Farfurii

Pentru că nouă ne place să marcăm evenimentele frumoase cu amintiri, am hotărât ca și la nuntă să facem acest lucru. Am ajuns să vedem obiectele pictate de Elena și am decis că vom merge pe varianta unor farfurii cu tema ”Live, Love, Travel” personalizate pentru fiecare dintre noi. Poți vedea mai jos rezultatul, iar pe Elena o găsești aici.

Farfurii pictate cu elemente travel - Choose to be happy

Petrecerea de nuntă a conturat foarte frumos povestea noastră, iar cu ajutorul oamenilor talentați și dedicați am reușit să îi aducem și pe invitați în jurul lumii cu elemente nu foarte complexe, dar de mare efect. Îți doresc o nuntă de vis indiferent ce temă ai alege și nu uita: Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Nunta mea cu tema călătorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *