Arta de a cumpăra – Paco Underhill

Arta de a cumpara - Choose to be happy

În prezent societatea în care trăim este bazată pe consumul diferitelor produse și servicii, iar creșterea nivelului de vânzări se efectuează atât prin aplicarea metodelor tradiționale de marketing, cât și prin stimularea nevoilor consumatorilor finali acolo unde este cazul. Se anticipează un anumit comportament într-o situație anume și se generează o nevoie a consumatorului, care este ulterior satisfăcută.

Modurile subtile și variate în care consumatorii sunt stimulați să își cheltuie banii în magazine se regăsesc pe larg în cartea Arta de a cumpăra. De ce ne place shopping-ul scrisă de Paco Underhill. Autorul include studiile efectuate pe anumite tipuri de magazine, categorii de consumatori, dar și branduri și enumeră în carte rezultatele sale uimitoare. Cartea este structurată astfel încât să puncteze principalele elementele ale shopping-ului.

Reduceri - Choose to be happyAranjarea magazinelor se face în funcție de tipul de produse vândute, de sexul persoanelor care cumpără, dar și de categoria de vârstă. Studiile au arătat că amplasarea coșurilor de cumpărături atât la intrarea în magazin, cât și în interiorul acestuia, generează vânzări mai mari decât magazinele care au coșuri de cumpărături doar la intrare. Poziționarea atentă a rafturilor astfel încât consumatorul să aibă un traseu definit pe măsură ce parcurge magazinul va permite vânzătorului să își facă vizibilă întreaga varietate de produse, totul într-un mod foarte natural.

Copii si dulciurile - Choose to be happy

De asemenea, poziționarea pe raft a produselor, aduce un plus în creșterea vânzărilor. De exemplu dulciurile stau bine așezate la baza rafturilor astfel încât să fie accesibile copiilor. Produsele destinate persoanelor în vârstă au șanse mai mari să ajungă în coșul de cumpărături dacă prezintă etichete suficient de mari pentru a fi citite cu ușurință și sunt situate pe rafturi de înălțime medie astfel încât să nu fie necesară aplecarea către raft.

Timpul de cumpărături diferă între femei și bărbați, între persoane care merg însoțite de adulți și între persoane însoțite de copii. Un element important în shopping este posibilitatea de a testa produsul ce urmează a fi cumpărat, dar și timpul necesar de interacțiune pentru a crea dorința de achiziție. Oamenii au tendința să cumpere produse pe care le recunosc ușor datorită brandului. Identificarea unui după miros, culoare, formă sau textură reprezintă modul în care aceștia rămân în zona de confort.

În Arta de a cumpara. De ce ne place shopping-ul, Paco Underhill ne introduce într-o lume fascinantă a magazinului și a influenței acestuia asupra cumpărătorului. Acesta a analizat comportamentul psihologic al cumpărătorilor prin filmarea a mii de ore de activități de shopping, descoperind tipare comportamentale care ulterior stau la baza strategiilor de vânzare în magazine.

Citind această carte vei descoperi lucruri interesante care te înconjoară de fiecare dată când pășești într-un magazin, dar și logica acestora. Cu siguranță, după ce vei parcurge paginile, vei privi shopping-ul din cu totul altă perspectivă.

Choose to be happy!

 

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *