Cum să livrezi fericire

Cum să livrezi fericire este o carte minunată pe care o citești pe nerăsuflate, scrisă de Tony Hsieh, CEO-ul Zappos. Acesta reușește să descrie într-un mod cât de poate de natural evoluția lui antreprenorială, pornind de la ferma sa de râme din perioada adolescenței, până la Zappos, compania pe care în prezent o conduce.

Povestea Zappos începe de la ideea de a vinde pantofi online la momentul la care se puneau bazele magazinelor online. Implementarea ideii a fost un drum lung, cu obstacole multiple și cu multe momente de răscruce, dezbătute pe larg. Având alături oameni pasionați care au crezut cu tărie în reușita acestui proiect și care s-au dedicat complet împlinirii visului, compania a atins culmile succesului în 2009, când Zappos a fost cumpărată de Amazon pentru 1,2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Zappos a continuat să își susțină valorile ca o companie independentă.

Și pentru că cei de la Zappos au înțeles că este important să te evidențiezi față de concurență și că fericirea oamenilor este un lucru important în succesul pe termen lung, de-a lungul timpului au construit o cultură organizațională puternică care are la bază oamenii. Astfel serviciile ”UAU” oferite clienților au funcționat ca o campanie de marketing pentru companie deoarece clienții au apreciat eforturile companiei de a îi surprinde și i-au recomandat ca o companie de încredere.

În construirea unei companii puternice, angajații constituie un element important întrucât ajută la susținerea identității companiei. Zappos și-a dezvoltat un program de recrutare și training care presupune și serviciul clienți. Pentru a se convinge că recrutează oameni care își doresc cu adevărat să facă parte din companie. Zappos oferă 2000 de dolari fiecărui nou angajat pentru a demisiona. Odată finalizat procesul de angajare, angajații sunt susținuți în dezvoltarea personală și profesională, întrucât fericirea angajaților aduce prosperitate companiei.

Zappos este o companie transparentă care pune la dispoziția celor interesați chiar o carte despre cultura organizațională și valorile cu care își realizează jobul fiecare angajat. Cum să livrezi fericire este o carte de care cu greu reușești să te desparți și care îți creează dorința de a lucra într-un astfel de mediu. Citatul meu preferat din această carte este: ”Imaginează, creează și crede în propriul tău univers.”

imagineaza-creeza-si-crede-in-universul-tau

Îți recomand să citești Cum să livrezi fericire deoarece descrie modul în care un vis devine realitate prin implicare și depășirea limitelor, fără a renunța la ce îți dorești cu adevărat.

Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *