Brioșe gustoase și rapide

Clipele petrecute cu cei mici sunt de neprețuit pentru că timpul zboară extrem de repede, iar aceste clipe se transformă în amintiri de neuitat atât pentru părinți, cât și pentru copii. Un mod minunat de a petrece astfel de clipe este gătitul, dar mai ales pregătirea de prăjituri care este distractivă, iar rezultatul este delicios.

M nu a fost niciodată fan dulciuri, însă atunci când îl rog să își pună șorțul și să mă ajute să amestec în ceva, să spălăm legume sau să punem diverse alimente în recipiente este foarte încântat. Așa că de această dată am hotărât să facem împreună brioșe în forme haioase. Am fost împreună la cumpărături, ne-am sfătuit și ne-am apucat de treabă.

Am ales o rețetă ușoară pe care noi am pregătit-o pentru coacere în aproximativ 10 minute.

Ingrediente pentru 12-15 brioșe delicioase:

  • 140 gr faină
  • 2-3 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • 2-3 lingurițe cacao (în funcție de preferințe)
  • 60 ml ulei
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • câteva picături esență de vanilie/rom
  • topping în funcție de preferințe: stafide, migdale, fulgi de ciocolata, drajeuri moi, bucăți de fructe proaspete, fructe congelate

ingrediente

Mod de preparare:

Pentru că este simplu și rapid, M a amestecat ingredientele direct în blender deoarece consistența compoziției este perfectă pentru acest aparat.

Am amestecat făina, zahărul și pudra de cacao (după caz) în blender. Ulterior am adăugat pe rând laptele, oul, uleiul, praful de copt și esența de rom amestecând după fiecare adăugare a unui nou ingredient.

Am uns formele de silicon cu ulei folosind o pensulă de gătit și am pus topping-ul dorit. Am adăugat compoziție puțin mai mult de jumate în fiecare formă astfel încât să aibă loc sa crească și le-am băgat în cuptorul încălzit la temperatura de 190 de grade.

topping

inainte

Brioșele s-au copt în aproximativ 22-24 de minute folosind un cuptor electric, iar după ce au fost gata, le-am lăsat la răcit aproximativ 15 minute până le-am scos din formă. Deși aveam emoții la folosirea formelor de silicon, acestea s-au comportat impecabil, brioșele au rămas intacte și am avut parte de o farfurie plină de iepurași, fluturași, elefanți și gărgărițe.

dupa

Spor la prăjiturit și nu uita: Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

One thought on “Brioșe gustoase și rapide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *