Un Click: Jeff Bezos si ascensiunea Amazon.com

În cartea ”Un Click: Jeff Bezos si ascensiunea Amazon.com”, Richard Brandt descrie traseul parcurs de Jeff Bezos, un om cu o viziune care pas cu pas, prin perseverență și creativitate, a reinventat industria online și a reușit să creeze una dintre cele mai importante companii online: Amazon.

Totul a început de la ideea de a deschide o librărie online prin care oamenii să poată căuta și procura cu ușurință cărți oricând. Decizia de a permite clienților să adauge recenzii cărților, atât pozitive cît și negative, a adus treptat amazon.com încrederea clienților care a fost mai importantă decât eventualele pierderi din vânzări. De asemenea, simplificarea procesului de cumpărături online prin ”1 click” a adus succes companiei și a avut un mare impact la nivel de marketing, întrucât permitea clienților să cumpere ușor și fără bătăi de cap.

Inițial Amazon a vândut doar cărți și a avut o ascensiune lentă. Însă, pe măsură ce a trecut timpul, compania s-a dezvoltat uimitor, iar în prezent comercializează o gamă extrem de variată de servicii și produse în întreaga lume. Deși a fost un drum lung și cu multe decizii, strategiile de business ale lui Jeff Bezos au reușit să răzbată în bătălia online, iar Amazon a devenit un magazin foarte bine cotat cu posibilități nelimitate.

În carte veți găsi provocările întâlnite pe parcursul ascensiunii, procesele de achiziție și modurile de negociere, strategiile aplicate pentru a deveni leader de piață, decizii privind locațiile depozitelor și modul de livrare a produselor, precum și evoluția în timp a acestor procese. ”Un Click: Jeff Bezos si ascensiunea Amazon.com” cuprinde patentele amazon.com care au fost ascunse, dar și cele împărtășite gratuit, procesele intentate de competitori datorită acestora și modul de soluționare. Modul în care funcționează ”1 click”, precum și alte patente care au adus notorietate și venituri companiei, ocupă un loc important în cadrul cărții.

Un alt capitol interesant și important al Amazon a fost crearea Kindle și a cărților electronice. După multe încercări eșuate, dorința de inovare și ambiția au dus la crearea acestei tehnologii, care până la final s-a dovedit un succes. Astfel la achiziționarea unei cărți electronice, aceasta devine disponibilă imediat în Kindle.

Însă toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor. Politica Amazon de a atrage oameni pasionați și competenți a reprezentat întotdeauna o prioritate, deși procesele de recrutare descrise nu sunt tocma cele mai plăcute. Modul în care angajații sunt determinați să se implice, luând parte la viziunea Amazon reprezintă un aspect important al creșterii companiei.

Deși cartea nu este stufoasă și este ușor de citit, reușește să transmită ideile și viziunea lui Jeff Bezos, precum și ambiția lui de a reuși. Este o carte extrem de interesantă, iar fiecare capitol conține un aspect interesant despre Amazon care te ține cu sufletul la gură. Cartea descrie perfect exemplul omului care și-a urmat visul și a reușit să reinventeze roata având mereu ca scop mulțumirea clienților.

Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *