Cărți de colorat pentru adulți

Îmi aduc aminte când eram copil și aveam de făcut desene pentru la școală, diverse peisaje, oameni sau animale. Săraca mama avea mereu temă pentru acasă. Îmi creiona ea ușor pe foaie conturul desenelor, iar eu apoi le pictam și mergeam cu ele la școală. Îmi inchipui că majoritatea dintre voi știți despre ce vorbesc.

Anii au trecut însă talentul meu la desen a rămas același. În afară de clasicele case, copaci și floricele cu greu distingi din prima alte obiecte desenate de mine. Când avea M vreo 2 ani îmi cerea să îi desenez diverse animale sau obiecte, a fost o perioadă tare amuzantă pentru cei dragi care erau în zonă de fiecare dată cand deschideam atelierul de desen.

Cu toate că desenatul nu este punctul meu forte, îmi place să colorez, plăcere pe care am redescoperit-o când am început să cumpăr cărți de colorat pentru M. Încercând să îl invăț cum se țin creioanele, am colorat împreună atât cărți de colorat, cât și planșe de dimensiuni mai mari cu diferite modele. Este un mod minunat de recreere, precum și timp de calitate petrecut împreună cu M.

Anul trecut am auzit întâmplător de la o prietenă pentru prima oară de conceptul de “Cărți de colorat pentru adulți”. Inițial nu mi s-a părut o chestie prea interesantă întrucât eu aveam oricum sesiuni periodice de colorat, asta până când mi-a picat în mână o astfel de carte și am avut ocazia să o răsfoiesc. În secunda următoare mi-am schimbat părerea, mi s-a părut o idee extrem de interesantă.

Am căutat pe Google cărți de colorat pentru adulți și am găsit “Tărâmul viselor” pe www.carturesti.ro care mi s-a parut cea mai captivantă la momentul respectiv. Întrucât sunt client fidel pe www.elefant.ro, ulterior am primit și de la ei o carte din aceeași categorie “Magie zen”. O activitate de acest gen necesită și creioane de culori variate și întrucât aveam acasă doar creioana mici pentru copii următoarea mea achiziție au fost 2 cutii de creioane.

Cărți de colorat pentru adulți

În funcție de complexitatea unei forme, colorarea unui desen poate să dureze de la 2 ore până la 7-8 ore, iar cum timpul liber al unei mame este extrem de limitat, aceste ore se pot întinde lejer pe perioada mai multor săptămâni. Cu toate astea am reușit să termin două desene, iar al treilea este în lucru și preconizez că va ieși ceva foarte frumos.

Culori Zen

Libelulă

Avantajele acestui hobby sunt:

  • Relaxare si recreere: indiferent ca e cald afară sau frig, coloratul mă ajută să mă relaxez și să ma recreez de fiecare dată
  • Stimularea imaginației: îmbinarea culorilor astfel încat să iasă ceva frumos la final presupune creșterea nivelului de imaginație peste nivelul cotidianului în care suntem prinși de rutinele zilnice
  • Creșterea nivelului de organizare: înainte de a ma apuca de colorat îmi creez o strategie de culori astfel încât să desenul să conțină îmbinări de culori plăcute ochiului
  • Retrăirea copilăriei: în aceste momente simt ca sunt din nou copil, sentiment care îmi dă o stare de bine și mă ajută să îmi încarc bateriile
  • Creșterea încrederii: suntem obișnuiți să cumpărăm de toate, însă în momentul în care din mâna mea iese ceva atât de frumos prind încredere în mine și în faptul că aș putea mai des să confecționez chestii mărunte pe care le-aș folosi cu mult mai mult drag

Top cărți de colorat:

  1. Taramul viselor de Millie Marotta

Tărâmul viselor este populat cu o mulțime de animale și plante răsărite din imaginația și talentul ilustratoarei Millie Marotta, cea supranumită de ziarele britanice „regina cărților de colorat pentru adulți”.

Tărâmul viselor

2. Padurea fermecată de Johanna Basford

Pădurea fermecată conține castele, animale și obiecte magice, printre acestea numărându-se și nouă simboluri speciale care deschid ușa castelului și a scot la lumină comoara din interiorul lui!

Pădurea fermecată

3. Gradina secreta de Johanna Basford

Hoinărește prin Grădina secretă creată cu ajutorul ilustrațiilor împodobite cu minunate detalii în tuș – toate așteaptă să fie aduse la viață prin intermediul culorilor. Acestea ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.

Grădina secretă

În momentele în care reușesc să găsesc un moment potrivit, scot cărțile din sertar, las frâu liber imaginației și pătrund în “Tărâmul viselor” sau mă delectez cu “Magie zen”. Timpul se oprește în loc. Este momentul meu de creație în care nu există reguli sau restricții, în care nu sunt evaluată și care mă ajută să ma recreez de fiecare dată.

Lucrurile care ne fac plăcere sunt cele care ne fac să simțim că traim: Choose to be happy!

Share dacă ți-a plăcutShare on Facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *